← Alla program

onsdag
3 juli
14:15-15:15

PLATS:
Gotlands Museum, Bildstenshallen

ARRANGÖR:
Sveriges Museer

← Tillbaka

Vem bestämmer vad politikerna bryr sig om?

Forskningen visar att medias agendasättande roll minskar. Öppnar detta upp för andra? Stämmer teorin om att partipolitikerna än mer tar makten över agendan? Eller är det egentligen policyprofessionella som på uppdrag av organisationer, företag och tankesmedjor bestämmer vad vi alla ska bry oss om? Välkommen till ett historiskt samtal om makten, det splittrade medielandskapet i relation till den politiska agendan.

Detta samtal är en del av Sveriges Museers samtalsserie ”100 samtal” som pågår under demokratijubileumsåren. I varje samtal lyfter vi in historiens roll i diskussionen om samtidens stora och svåra frågor. Samtalet dokumenteras för att sparas i Nordiska Museets samling och ge en bild till kommande generationer om hur vi tänkte 100 år efter att allmän och lika rösträtt infördes i Sverige. Detta är ett samtal som kommer att föras fler gånger inom ramen
för Sveriges ”100 samtal” och ur flera olika perspektiv. Därmed är inte det sista sagt. Vill du tipsa om en person som du skulle vilja deltog i ett av Sveriges Museers ”100 samtal”? Maila: demokrati@sverigesmuseer.se.

100 samtal är en del av Museidagen, som äger rum den 3/7 mellan klockan 08.00 – 16.30 på Gotlands Museum.

DELA: