← Alla program

måndag
2 juli
18:00-20:00

PLATS:
Novgorodgränd 1

ARRANGÖR:
Länsteatrarna i Sverige, Regional Musik i Sverige, Länsmuseernas Samarbetsråd samt Folk och Kultur i samarbete med Region Västerbotten

← Tillbaka

Kultursalong

Ett land, region och kommun som vill utvecklas och bygga framtidstro och vill bli än mer attraktiv behöver satsa strategiskt på just kultur. Där kulturen på riktigt får både bara vara och vara en grundbult i samhällsutvecklingen. Hur kan en aktiv kulturpolitik stärka konsten och kulturen?

Marika Lagercrantz håller salong och samtalar med inbjudna gäster. Hur kan kulturpolitiken på nationell, regional och kommunal nivå stärka konsten och kulturen med full respekt för den konstnärliga friheten? Förutsättningarna för att bedriva kulturpolitik, att inför väljarna argumentera för att gemensamma medel ska gå till konst och kulturverksamhet, har förändrats. Samtidigt som det i många sammanhang visar sig att satsningar på kulturella verksamheter får positiva effekter på andra samhällsområden. Vi håller det kulturpolitiska samtalet igång för att stärka de kulturpolitiska frågorna inför valet 2018. Folk och Kultur bjuder in till salong och samtal i Almedalen och därefter i Eskilstuna den 6-9 februari 2019.

Två av medlemmarna i konstnärskollektivet Pussy Riot, Alexey Knedlyakovsky och Lusine Dzhanian, gästar kultursalongen  för att samtala om kultur och demokrati under rubriken: Warning signs – how to spot democratic regression. Samtalet som leds av Klara K:s VD Camilla Wagner kommer att handla om konstnärer och journalister som måltavla.


Medverkande:
Marika Lagercrantz, skådespelare, ordförande, KLYS
Nina Björby, ordförande, Regional Musik i Sverige
Camilla Wagner, VD, Klara K
Alexey Knedlyakovsky, Pussy Riot
Lusine Dzhanian, Pussy Riot

 

DELA:

  

BILDER: